Husk Opvarmningen

Hvorfor er det flere og flere hopper i løbetøjet og skoen efter arbejde og trasker ud til vejen, hvor man lige venter 15-30 sekunder på at uret får GPS signal…. og så løber man ellers af sted på sin vanlige tur. X km i ALT for høj tempo lige fra start, Og farten holdes i øvrigt til man kommer hjem igen.

HVOR blev opvarmningen af ?

Man er lige kommet hjem fra arbejde, har side på kontoret hele dagen og efterfølgende taget bilen hjem, NU skal man da ud og røre sig. Det er også en god beslutning, men måden man så gør det på er ikke optimal. Det er “kolde” og stive led der bliver sat på hårdt arbejde, Hvilket giver stor risici for skader eller ømheder. I stedet for bør man lige bruge nogle minutter på at bevæge alle led igennem.
15 sekunder pr led/retning mere behøver man faktisk ikke.

*Vip op på tåspidsen m højre fod og drej den ene vej rundt, skift retning efter 15 sek.
Gentag med venstre fod.
*Knæene skal også lige have en tur, men her skal man ikke ha knæet presset bagud. Kun fremad (dog en LILLE anelse til siden mens man bukker fremad og nedad, når man når lige frem position retter man sig op og vipper knæet en LILLE anelse til den anden side, når man er rettet op stopper man og laver øvelsen den anden vej, dette gentages roligt i 15 sek.
*Hoften skal roteres den ene vej, hvor man kommer langt ud. (HUSK det er ingen hastigheds konkurrence, Stille og roligt) efter 15 sekunder roteres den anden vej.
*For at bevæge rygsøjlen, drejes overkroppen roligt fra side til side i 15 sekunder.
*Til sidst skal vi ha armene/skuldrene med, armsving fremad i 15 sekunder, hvor efter armene svinges baglæns.

Når dette så er gjort HAR dit ur helt sikkert GPS signal og du er klar til at løbe, Dog ekstra roligt den første km mindst, alt efter niveau, og hvad planen med træningen er…!

Hvorfor er det lige man bør varme op ?

Opvarmningen er med til at forberede kroppen til den aktivitet man skal i gang med. En af de vigtige parametre er at der dannes led væske, så leddene bedre kan klare udfordringen og belastningerne der kommer ved løb.
Ved opvarmningen stiger kroppens temperatur og musklerne reagerer hurtigere, Balance og Koordination bliver skærpet, kort sagt, kroppen fungerer bedre efter en gang opvarmning.

I min optik er opvarmning IKKE en del af den egentlige løbetræning, men kan dog sagtens indgå når man bare holder sig for øje at det er ikke i opvarmningsfasen man skal forsøge at sætte verdensrekorder eller løbe fra nogen. (Det venter man med til man får startnummer på)

 

Husk at få HELE kroppen med når Du skal ud og løbe,

God Træning til alle.

Og efter løbet kan du jo passende lige lave 3 til 5 min core øvelser, det er også med til at styrke dig som løber.

Afjog og core øvelser tager jeg har på siden en anden dag.

 

Dette indlæg blev udgivet i din-løbetræner. Bogmærk permalinket.