Begyndere

Nå man beslutter sig for at man gerne vil begynde at løb, er det vigtigt at man også smeder mens jernet er varmt… alt efter din fysiske form og tilstand så start med at gå nogle ture.
Mange ønsker nok at komme ud og løbe en lille tur på en 3-4 km bare lige så stille og det gik jo fint så det gør man lige 2 dage efter igen og så fremdeles… der går sjældent ret meget mere end 2 – 3 uger så får man ondt i knæ, skinneben eller foden og det bliver typisk kun være herefter… 🙁 Brug i stedet for masser af tid til at tilvænne scener og led til motionen og belastningerne… det tager LANG tid at tilvænne sener og led i forhold til muskulaturen og formen (åndedrættet)

Det er vigtigt at man i en opstartsfase bruger meget tid på at tilvænne kroppen de fysiske aktiviteter, jo mere tålmodighed og vedholdenhed du har i træningen, jo stører er chancen for at du kommer igennem uden skader. Fordi du fysisk kan klare at springe gå(pausen) over efter nogle uger så lad være. Dine sener og led kræver langt stører tilvænning end din muskulatur og formen (Dit åndedræt)

Her under kan man følge et løbeprogram der henvender sig til begynderen. Over 16 uger bliver sener og led trænet op til at du kan løbe 5 km.
Programmet forudsætter at du er sund og rask.

16 ugers 5 km Løbetræningsprogram