Forberedelse igen igen…!

 

Man kan ikke forberede sig nok….!
Det er min egen vurdering når det gælder udfordringen i løb. Jeg tvivler på der er ret mange som tilmelder sig (og betaler dyre startgebyrer) løb, for blot at løbe dem som rolige hygge ture/løb. Vi er alle mere eller mindre indrettet til at se på tider og distancer enten på den ene eller den anden måde. Og vi konkurrerer lidt hver gang, med os selv eller andre. Hvis man i lang tid har trænet for at løbe en ½ maraton eller en hel maraton, Så er det vigtigt for os at vi på dagen har forberedt os godt. At vi f.eks har været ude og løbe en 15- 17 km nogle gange, hvis man er ny på distancen og det er ½ maraton der er målet. Og gerne en 29-31 km hvis det er maraton der er målet…! (for øvede og trænede løbere kan distancerne godt være længere, alt efter udgangspunkt og niveau.)
Når man kommer til starten på den store udfordring er det vigtigt at man HAR planlagt hvilken fart man skal løbe med, så man ikke lader sig rive med af de mange andre løbere. Det er helt klart starten og de første 3 til 4 km der er de sværeste, men også de vigtigste…! Kroppen er sjælden ordentlig varm og arbejdet anstrenger mere end ellers. En pace der ligger kun 10 til 15 sek. for hurtigt pr km i starten, kan måske resultere i at DU mister tæt på et minut pr km til sidst i løbet. (med mindre du er en erfaren løber på distancen) For mit eget vedkommende stræber jeg altid efter at løbe 5 til 7 sek. for langsomt på de første 3 km. Så jeg er kommet godt og sikkert afsted. (Selvfølgelig sker det også Jeg flyver med andre fra start, og må mærke smerten og trætheden på egen krop)
Noget af det jeg høre spørgsmål om for tiden er de berømte GEL`s
Hvilke skal man købe, Hvad bruger DU, Hvor mange, Hvor tit, Hvor når skal man tage dem….?
Jeg er faldet over en god artikel som kommer med meget godt angående disse små ”poser”
Men først vil jeg lige dele min egen erfaring med GEL`s
Jeg køber kun Squeezy Energy Gel alm & Squeezy Energy Super Gel, med Koffein. Dem kan min mave klare uden problemer, og jeg “synes” de virker godt 🙂 Bruger dem kun på ½ maraton og længere distancer. Inden et ½ maraton ca. 20 til 17 min før start, tager jeg to GEL`s en af hver og drikker lidt til for at få det hele væk fra munden. Efter ca. 4 til 7 km tager jeg 2 bægre vand (i farten)og drikker ca. 1 til 1½ dl, spilder ofte en del. Ved 10 til 14 km (alt efter hvor depoterne er) tager jeg en alm GEL`s ca 250 meter inden jeg når depotet, og igen tager jeg 2 bægre vand, her sætter jeg dog farten lidt ned pga. vigtigheden med at få skyllet GEL`s ordentlig ned og væk fra munden. Jeg drikker her ca. 2 til 2½ dl vand. Jeg drikker ikke resten af turen med mindre det er en varm dag, og tager heller ikke flere GEL´s…!
Hvad der virker for mig er SLET ikke sikkert virker for Dig, test det af, køb nogle forskellige GEL`s hvis du ønsker at bruge GEL`s. og indtag dem i starten i må doser og måske endda i forbindelse med intervaltræning da kroppen (maven) er godt belastet der, væn dig til dem på dine lange ture.

Nå men tilbage til testen…! Læg mærke til der står at (frit oversat) en GEL ofte vil vække dig og fortælle hovedet at du er fuld af energi, Men det er ikke altid benene siger det samme…!

Det ER altså oppe i hovedet det foregår…!! Det er JEG slet ikke i tvivl om er rigtigt, Vi kan meget mere end vi tror…!

Just KeepRunning, You Can Do it…!

Læs Artiklen HER

Dette indlæg blev udgivet i din-løbetræner. Bogmærk permalinket.