Vedholdenhed

Hvordan bliver mit niveau bedre end det er…?
Hvordan flytter jeg mig selv og når mine mål…?
For at blive bedre til løb, få en bedre kondition, tabe sig eller hvad målet med træningen er så skal man være vedholdende, også når der slet ikke er tegn på nogen som helst fremgang. Vedholdenhed Vedholdenhed…. Du har måske ikke formen eller niveauet til at træne hver dag eller hver anden dag, det gør heller ikke noget. Du skal træne ud fra det niveau som du har. Kroppen skal jo også have hvile (restitution) Det er mens vi restituerer at vi bliver stærkere. Men kroppen skal heller ikke have mere restitution end den har behov for. Du bliver ikke stærkere eller i bedre form ved at ”over” restituere. 1 – 2 – 3 dages pause fra hver træning, med forbehold for dit niveau, så skal du ud og træne igen. Alt efter hvad du vil opnå med træningen så skal de tilpasses så de passer til lige det du ønsker at opnå.

Lad være med at vente for lang tid efter en træning inden du kommer ud og træne igen næste gang (4 dage eller mere) for med den fremgangsmåde får du ikke det optimale ud af dit arbejde.
For at restitutionen skal være optimal, skal man sørge for at spise og drikke fornuftigt, samt at få søvn nok. Går man på kompromis med disse faktorer forlænger man kroppens restitutionstid og man får derved ikke det optimale ud sin træning.
Hvis formålet med træningen udelukkende er at tabe sig, Ser man ikke helt på samme måde med hensyn til restitutionen, og så alligevel. Der kan dog være risiko for skader hvis man træner mere end kroppen er klar til, og alt efter hvilke former for sport / motion man dyrker skal der også en vis form for restitution til. Her anbefaler jeg et program specifikt til Dig. Samt assistance fra kostvejleder.

Er man nybegynder er det en kæmpe fordel at finde sig en træningsmakker som man kan lave aftaler med, så man altid bliver holdt op på at man skal afsted for at træne. Man ved på den måde at der er en som står og venter på lige netop Mig. Og så er det også meget mere inspirerende at ha en og dele oplevelser / fremskridt med. Lav klart definerbare mål for hvad Du / I vil opnå og støt hinanden.

Rigtig god træning til Alle…!

Dette indlæg blev udgivet i din-løbetræner og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.