Overtræning eller…??

Er den Danske motions trend ved at tage overhånd. Eller går vi mod den forkerte grøft…!

Danskerne tager mere og mere de amerikanske tilstande til sig med Fast Food, junk, minimal frugt og grønt, og så undgår vi alt hvad der har med fiber og fuldkorn at gøre.

Vægten er stigende, voldsomt stigende. Og alt imens flere og flere går den rigtige vej, nemli ved at starte på at dyrke motion, i form af gå ture – løbe opstart eller fitness. Tror i så ikke at det vrimler med opslag rundt på nettet om at man skal passe på “Overtræning” ???

Nej nu stopper det altså…! Hvad er overtræning egentlig..? Hvem er i risiko gruppen for overtræning..? Blir nye løbere/motionister ikke bare skræmt af alt den skriveri..?

Det er så lille en procent del af alle motionister (og jeg skriver motionister) der er i risiko gruppen.

Der skal så umådeligt meget træning til før man kommer i overtrænings risiko at langt langt langt de fleste motionister blir skadet af overbelastning inden du når en reel risiko for at komme i overtrænings fare…!Jeg har selv været i risiko gruppen, med op til 11 træningspas om ugen, Og hvor restitutions dage så absolut indeholdt løbeture (2 stk var ikke unormalt på en restitutions dag) Jeg var “heldig” fik nemlig kun en skade i form af begyndende løberknæ, og efter 1½ måned med kun 2 korte og rolige træningspas om ugen så var jeg klar til at øge tempo og distance igen… Min træning er ændret til at jeg nu er meget mere fokuseret på MÅLET hvad er det jeg træner for, og så træner jeg målrettet mod det. pt. kun 3 til 4 træningspas om ugen men meget mere intens og forberedt end på noget tidligere tidspunkt.

Lad nu være med at skræmme de kære motionister når de nu endelig er begyndt det gode liv.Nemli livet med motion…!Hold Overtrænings diskutionen blandt nybegyndere hos Eliten eller hos de hardcore løbere som træner op i mod 1½ time eller mere HVER dag. For det er her emnet virkelig er relevant. I stedet skal vi lære og opdrage vores nye medløbere til at kroppen SKAL restituere 1 til 2 dage mellem træningerne for at man blir bedre. Og det er måske enda gældende i 1½ til 2 år før man bør lægge flere træningspas ind i uge planen.

Kom nu…! Vis lidt ansvar for din medløber, Nybegynderen som virkelig er topmotiveret til at løbe meget og ofte, bør vi måske holde lidt tilbage og evt opfordre til alternative træningsformer som svømning, cykling styrketræning eller core øvelser, Eller vennen som har svært ved at komme ud mere end 1 gang om ugen eller måske mindre. Kunne DU måske motivere lidt ved at tilbyde at løbe en lille tur med vedkommende, hvem kan ikke afse 15 til 20 min til rolig løb evt suppleret med lidt Powerwalk for at en ven kan komme godt igang med løb..?

Kontinuitet er noget af det vigtigste for en begynder, ikke om man løber langt eller hurtigt.

Ingen udsættelse….. gør det nu…!

Dette indlæg blev udgivet i din-løbetræner. Bogmærk permalinket.