Hvor går grænsen ?

Det spørgsmål blev jeg stillet i starten af december.
Og det ER ikke så lige til at svare på…!

Jeg har selv løbet rigtig meget. fra 90 til 150 km om ugen over en længere periode, også uden skader. men i det lange løb kan jeg se i bagspejlet at det ikke har været godt, selvom det mens det stod på var det eneste rigtige set med mine øjne. Jeg levede og åndede for at løbe, og jo længere jo bedre. tempoet var ikke af betydning, men derimod distancen. Jeg kunne finde på at løbe rundt på kvarterets stisystemer en hel aften hvis der ikke lige var noget i fjernsynet, bare for at lave noget JEG kunne li og som jeg synes gav mening. For mit vedkommende kulminerede alt dette i forbindelse med Copenhagen Marathon 2012 hvor jeg havde planer om at løbe ny Marathon PR. Alt var godt til ½ marathon, men så forsvandt lysten og gejsten. aldrig før haved jeg oplevet en ligegyldighed for noget som jeg lige her gjorde i forbindelse med løb. Jeg var stadig løbende uden problemer men kunne virkelig ikke se nogen ide med at løbe overhovedet.
Jeg var kommet til et punkt hvor kroppen sagde fra på en anden måde end jeg havde regnet med. Jeg havde jo lige som forventet at hvis kroppen ikke kunne klare mosten ville jeg jo få nogen skader af en eller anden art, men nej… Her var det hovedet som gav  besked om at nu var det nok… Grænsen var nået…!

Jeg har fået lysten til løb igen 🙂 men min træning er lagt meget om, jeg har ikke behov for de lange løbeture mere, men derimod nyder jeg at gi den gas. presse mig selv og mærke hvad jeg kan og ikke midst hvad jeg ikke kan…!
Jeg er dog stadig vild med de lange løb, den store udfordring som det en 50 km eller 6 timers løb giver. Jeg træner dog ikke målrettet mod dem.

Lige for tiden bliver der skrevet og snakket meget om lige nettop hvor sundt eller Usundt det er at løbe meget…! Der skrives om en grænse på 32 km om ugen og specielt da hvis man løber hurtigere end 5 min pr km ja så skrives der at man nærmest løber en risiko ved det, og ikke får den sundhedsmæssige effekt ud af træningen, Og skulle du løbe over 40 km om ugen ja så øges din risiko for tidlig død  så meget, at din dødelighed er højere, end hvis du ingen  motion dyrker…! 🙁 Det KAN da ikke passe, der MÅ være noget galt i de undersøgelser.

Jeg kan virkelig ikke li overskriften på Politikkens artikkel:
Supermotionister risikerer tidlig hjertedød
Det lyder jo vildt farligt, Og jeg er overbevist om at det ikke HELT er tilfældet…!

Det skulle ikke være en skræmme kampagne, men fortsæt endelig motionen, der er så mange gode ting ved det. at disse statistikker ikke skal få MIG til at stoppe løberiet.

God træning derude 🙂

Dette indlæg blev udgivet i din-løbetræner. Bogmærk permalinket.