Disciplin eller galskab…!

Disciplin eller galskab…!

 

Første uge af 2013 er nu snart ovre, og mange er godt i gang med deres nye Jeg. (Nytårsforsæt) Træningen kører for nogen på højeste plan, man er ihærdig og er opmærksom på sin kostplan og søvnbehov. Vi ønsker de bedste forudsætninger for at vores plan skal lykkedes og blive en succes. MEN er det ikke nærmere galskab end Disciplin…? (spørger Jeg som selv er meget nøje med planer og forberedelser) Er der nogen mening i at man lever sit liv som Elitens top atleter, hvor det giver god mening at have faste sengetider – spisetider – menu-planer samt regler for hvornår man må tage et stykke chokolade eller to. Jeg mener jo at de skal trods alt leve af deres sport og resultater, så optimale forhold HELE træningsforløbet igennem er meget vigtigt og sekunder kan være dyrebare. Os andre derimod. Vi har et fast arbejde som vi jo lever af, og vores træning er ”blot” en del af vores fritid måske noget vi kun praktisere 2 – 3 eller 4 gange om ugen. Set i det lys er der ikke stor mening i at forbyde sig selv lidt chokolade eller en øl eller et glas vin til maden, overhovedet ikke. MEN i det tilfælde at din plan er at komme af med nogle af de elskovshåndtag som er kommet på efter julens mange godter og lækre mad, så har det alt sammen en betydning. Hver gang man spiser et lille stykke chokolade, drikker lidt sodavand, en øl eller et glas vin og man ikke har en aktivitet som gør at man forbrænder energien igen VIL det sætte sig på kroppen, og det som indtages for meget og ikke bliver brugt af kroppen, til reel energi og opbyggelse bliver deponeret og omdannet til fedt, hvilket er virkelig svært at komme af med igen. En ond spiral et startet. Dette gælder for øvrigt også for alle andre fødevarer, sunde som usunde. Får man for meget vil det omdannes til fedt.
Hermed siger jeg dog ikke at man ikke må spise usunde sager som eks. Chokolade, Det kan man sagtens, det kræver bare aktivitet efterfølgende, og nogen gange måske endda længere tids hårdt aktivitet. Jeg selv f.eks. elsker Kage, og siger meget sjældent Nej Tak. Men jeg har en regel med mig selv om at hvis jeg en dag spiser kage så koster det altså en løbetur på 5 km. For mig er det lige meget om jeg spiser en eller tre stykker kage, Det er reglen om at kage koster. Der har betydning. Man bliver nød til at erkende sine egne svagheder og lave regler for hvordan man administrer situationen, FØR det løber løbsk…!
Og så er der snakken om de mange forskellige kost slags tilskud, Kure og light produkterne. Min egen vurdering er at der går noget galt når man fjerne noget fra en fødevare og tilfører noget andet for at kompensere. Kroppen er klog nok til at finde ud af at den ikke fik det den ville have, eller man forsøgte at bilde sig selv ind. Og derfor fortæller hjernen blot at den stadig er lækkersulten og vil have mere… Og vi er igen i gang med en ond spiral.

”Drop Light produkter, giv kroppen det den vil ha` og motioner efter det…!”

Er du kommet i gang med motionen i 2013, så bliv ved. Hæng i og kæmp med næb og kløer. Det er en lang og sej kamp, der skal vilje til for at blive ved og der vil komme mange oplevelser og situationer hvor Du vil tænke at det ikke nytter noget og får lyst til at stoppe, smide dig på sofaen, få ondt af dig selv og tage et stykke chokolade for det er da så lækkert…! Men der er ingen let vej, Der er KUN dig selv til at tage action og komme op igen, se fremad og træn…!

Quiters newer Win.
And Winners newer Quit.

Dette indlæg blev udgivet i din-løbetræner. Bogmærk permalinket.